Maken jullie zelf alle glas-in-lood ramen?

Ja, wij maken alles zelf in ons atelier in Oirschot. Aangezien wij een “gewone” winkel hebben kunt u ons ook bezoeken en een kijkje nemen in de showroom en het atelier. Sommige ramen zijn gerestaureerd, deze zijn alleen opnieuw verlood. Bij de gebrandschilderde ramen is alleen het verloden door ons gedaan, niet de schilderingen. Wij doen overigens wel aan brandschilderwerk, echter dit is altijd maatwerk.

Is een glas-in-lood raam wel stevig genoeg om op te hangen?

Alle glas-in-lood ramen zijn voorzien van een verstevigd staal/loodprofiel rondom het raam, tenzij anders vermeld. Dit maakt ze geschikt om voor het raam te hangen of te zetten. Tevens zijn de grotere ramen voorzien van extra staal op andere plaatsen, wat optimale stevigheid garandeert. Dit staal is overigens onzichtbaar verwerkt.

Hoe kan ik een glas-in-lood raam veilig oppakken?

De glas-in-lood ramen zijn allemaal veilig op te pakken.

Tip voor de grotere ramen (vanaf circa 80 cm lang): Neem het raam niet vast bij een punt, maar verdeel uw handen over de lange zijde van het raam zodat het gewicht het best verdeeld is. Kantel het raam nu overeind en zet het zoveel mogelijk met de lange zijde op de grond weg, op deze manier is het raam het minst kwetsbaar.

Op sommige foto’s zie ik ringetjes aan de ramen bevestigd zitten, hoe zit dat?

Om een glas-in-lood raam geschikt te maken om op te hangen worden (meestal) op de hoeken 2 vertinde koperen ringetjes bevestigd. Bij elk raam is vermeld of het al dan niet ringetjes heeft om het aan op te hangen.

Ik wil ringetjes op een raam dat deze nog niet heeft, kan dat?

Natuurlijk, vermeld tijdens het bestellen dat u het raam wilt gaan hangen en dat u er ringetjes aan wilt. Deze worden gratis bevestigd voor u. Wilt u het raam een kwartslag draaien, dus bijvoorbeeld verticaal hangen in plaats van horizontaal zoals op de foto, vermeld dit dan ook duidelijk bij “opmerkingen” tijdens de bestelprocedure.

Ik wil juist geen ringetjes op een raam dat deze wel heeft, of ik wil het raam in een andere richting hangen, hoe gaat dat?

In deze gevallen moeten er ringetjes verwijderd worden en in het laatste geval ook opnieuw bevestigd. Dit is geen probleem en wordt gratis gedaan voor u. U dient er wel rekening mee te houden dat dit meestal zichtbaar blijft, dit wordt echter niet als storend ervaren. Wilt u dit toch liever niet, dan kunt u ervoor kiezen een nieuw raam te laten maken, waarbij dit probleem zich uiteraard niet voor doet. Vermeld dit duidelijk bij “opmerkingen” tijdens de bestelprocedure. De levertijd wordt hierdoor verlengd met circa twee weken.

Hoe kan ik een glas-in-lood raam ophangen?

Dat kan door twee kettingen te bevestigen aan de ringetjes die op het raam bevestigd zijn. Dit kan handig door een sleutelringetje als schakel te gebruiken. U hangt deze kettingen aan schroefhaken met open ring die in het kozijn geschroefd zitten. U kunt een ophangpakket bestellen bij ons.

Waarom is het soms niet mogelijk glas-in-lood te verzenden?

Omdat sommige glas-in-lood ramen te groot zijn om veilig te verzenden. De kans op beschadiging tijdens vervoer is te groot. We hopen op uw begrip voor deze situatie.

Hebben de glas-in-lood ramen exacte afmetingen zoals vermeld?

Nee, de exacte maat kan 1 cm afwijken.

Hoe reinig ik glas-in-lood ramen?

Het is voldoende het raam af te nemen met een stofdoek en af en toe met een licht sopje van bijvoorbeeld afwasmiddel. Let erop dat u de eerste paar keer een oude doek gebruikt, omdat het lood nog af kan geven.

Stel uw vraag en wij nemen snel contact met u op!