Het maken van glas in lood is van oudsher een arbeidsintensief ambacht, waarin veel tijd en kunde gaat zitten. Daardoor zijn de prijzen voor glas in lood ook hoger dan voor andere raamsoorten. Door jaren inzet hebben we bij De Kempen ervaring opgedaan en kunnen we u goed uitleggen waar de prijs voor een ontwerp vandaan komt.

Het ontwerp en de gebruikte glassoorten bepalen de hoeveelheid arbeid die nodig is. De meeste tijd bij het maken van een glas in lood raam komt uit het plaatsen en het solderen van het glas in de loodlijsten. Een klein raam met een ingewikkeld patroon kan dan ook duurder zijn dan een groot raam met enkele stukken glas. Zodra het ontwerp om meer stukjes glas vraagt dienen wij als vakman meer tijd te besteden aan het inzetten en stijgt de prijs. Ook het type glas is bepalend voor de prijs.

Vele mogelijkheden met glas-in-lood

Naast regulier vlakglas zijn er ook vele andere mogelijkheden. Zo kunnen we glas voor u brandschilderen, zandstralen of “fusen”. Brandschilderen is het inbranden van kleuren in het glas. Op deze manier kunnen we schilderingen in het glas brengen, zoals bekend is van het glas in lood in kerken. Zandstralen is het behandelen van het oppervlak met zand. Dit maakt het glas mat, en ondoorzichtig. Fusen houd in dat we meerdere stukjes glas in een oven tot bij het smeltpunt brengen. Hierdoor vormen de stukjes glas een geheel, en lopen mooi in elkaar over. Deze technieken vragen wel om extra arbeid en zijn daardoor duurder dan gewoon enkel glas.

Samenvattend worden de prijzen bepaald door:

  • Glaskeuze
  • Ontwerp
  • Grootte
  • Nabewerkingen

Wij kunnen u persoonlijk de prijzen uitleggen. Wij staan u graag en vriendelijk te woord en bespreken een ontwerp en locatie rustig met u door. Zo kunnen wij geheel vrijblijvend een goede inschatting maken van de prijs van uw ontwerp.