Wij bieden bij De Kempen ook glas in lood in deuren aan. Glas in lood deuren geven een huis meer uitstraling en een ruimtelijker gevoel omdat het licht doorlaat. Door deze eigenschappen zijn deuren met glas in lood al decennia een gewilde optie in menig huis.
De breking en de kleuring van het licht is naar smaak aan te passen. Door het gebruik van verschillende kleuren en formaten ruitjes creëert u de effecten die u graag in uw huis heeft. Op deze manier geeft u de ruimte precies de gewenste sfeer mee. Blank glas geeft bijvoorbeeld een moderne strakke uitstraling, waar gebrandschilderd glas juist voor die traditionele sfeer kan zorgen.
Glas in lood ramen zijn stevig genoeg voor binnendeuren door het gebruik van een stalen kern in de loodlijsten. Deze stalen kern is niet zichtbaar vanaf de buitenkant. Doordat staal minder buigt dan lood kan een glas in lood raam beter bewegingen doorstaan. Ook maakt het staal het mogelijk om grotere ramen te maken. Zo is het mogelijk om over heel de lengte van de deur glas en lood te verwerken.

Wij kunnen uw nieuwe deur voorzien van glas in lood, of juist een in een oudere deur het raamwerk renoveren en/of een nieuw patroon plaatsen. Ook het plaatsen van een ouder glas in lood paneel tussen dubbelglas in een optie, als uw deur dat toelaat. Zo is het mogelijk de oude uitstraling te behouden, met het hedendaags comfort van dubbel glas. U behoud dan meer warmte in een ruimte en dempt geluid uit andere ruimtes.

In ons atelier kunt u al uw wensen met ons bespreken. Wij hebben diverse soorten glas op voorraad, waardoor de mogelijkheden legio zijn. Graag willen wij u laten inspireren door u te ontvangen in ons atelier. Hier kunnen wij met u de mogelijkheden doorspreken en u voorbeelden laten zien.