Techniek glasfusing

Door middel van glasfusing is het mogelijk om stukken glas van verschillende kleuren met elkaar te versmelten. Hierna kan aan het glas eventueel een andere vorm worden gegeven, zoals een asbak of fruitschaal. Voor het fusen en buigen wordt een speciale oven gebruikt die tot wel 1000 °C verhit kan worden. Al het fusewerk op deze website dient als voorbeeld, u bepaalt zelf welke kleuren, patroon en vorm uw schaal of raamhanger krijgt.

Vlakke fusing voor deuren en kozijnen

Met glasfusing is het mogelijk om bijzondere panelen voor deuren en kozijnen met een raamwerk te maken. Als basis worden blanke glasplaten gebruikt. Daarop worden stukken glas gelegd in een bepaald patroon die daarna in de oven versmolten worden met de basisplaat. Hierbij zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, bijvoorbeeld abstracte vormen of vlinders.

Vlakke fusing voor raamhangers

Nog een vorm van vlakke glasfusing zijn raamhangers. Voor of na het fusen wordt een gaatje geboord door het glas, zodat het glaswerk voor het raam kan hangen. Voor grote ramen kunt u bijvoorbeeld vogels hangen, zodat de echte vogels niet tegen het raam vliegen.

Ruimtelijke glasfusing

Zoals eerder gezegd hoeft glasfusing niet vlak te zijn. Het glas kan na het fusen in een mal worden geplaatst, zodat na zorgvuldige verhitting en afkoeling in de oven een vorm ontstaat. We beschikken over een flink aantal verschillende mallen, waaronder borden en fruitschalen.

Jubileum of persoonlijk geschenk

Voor jubileumgeschenken en dergelijke kunnen wij een bedrijfslogo gebruiken als basis voor glasfusing. Namen van personen en bedrijven kunnen gebrandschilderd worden op het glas, zodat de schaal of het bord een persoonlijke tint krijgt.